Kiemelt hírek Térség

MÁR ELÉRHETŐ A CSÖKKENTETT MUNKAIDŐS FOGLALKOZTATÁS TÁMOGATÁSA

A veszélyhelyzet idején történő csökkentett munkaidős foglalkoztatásnak a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében történő támogatásáról szóló 105/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet alapján a munkavállaló a munkáltatóval az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi, megyei kormányhivatalhoz (továbbiakban: kormányhivatal) együttesen benyújtott kérelem alapján kaphat támogatást, ha a járvány miatt nehézségekkel küzdő vállalkozások leépítésének megelőzése, a munkahelyek védelme érdekében csökkentett munkaidőt alkalmaznak.

A programban a munkáltató vállalja, hogy nem szünteti meg a munkavállaló munkaviszonyát, és a munkavállaló munkaidejére és egyéni fejlesztési idejére bért fizet, a munkavállaló vállalja, hogy munkát végez és az egyéni fejlesztési időben munkaadó rendelkezésére áll, az állam pedig meghatározott mértékben kompenzálja a munkavállalónak a jövedelem kiesést.

A támogatás április 16-tól elérhető!

A támogatás részleteit az ezen a linken található tájékoztatóban olvashatja, ugyanitt elérhetők az igényléshez szükséges dokumentumok is.

Részletesebb felvilágosításért kérjük, forduljon a kormányhivatal munkatársaihoz!

Vélemény, hozzászólás?