Hírek Kiemelt hírek Szentes

Már pálinkában is sikeres Szentes

A Kárpát-medencében kiváló gyümölcs alapanyag van – mondta az országgyűlés alelnöke a 2022. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadóján július 20-án Budapesten, az Országházban.
Jakab István az Országházban tartott rendezvényen közölte, ezt az alapanyagot gondos erjesztéssel, magas technológiai színvonalon működő főzdékben, lepárló üzemekben tudják elkészíteni.
Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke elmondta: a mostani eseményen az első számú hungarikum hivatalos és egyben legrangosabb seregszemléjének díjait adják át, az érzékszervi bírálatnak az idén Körmend, az Őrség kapuja biztosította a helyszínt.
Mindezeket figyelembe véve nagy sikernek számít, hogy a szentesi Hatos-Szekander Ferenc, pálinka kistermelő (és pálinkakostoló) pálinkái nagyszerűen szerepeltek ezen a legrangosabb, élemiszerbiztonsági bírálattal is járó megméretésen.
A szentesi ‘Hatos pálinka’ szortimentből az alma, a szilva, a megy az Irsai Olivér szölő pálinkák vettek részt és a mind a négy tétel helyezést ért el: 3 ezüst- és egy bronzérmet, melyet az Országházban megtartott ünnepségen vehetett át Hatos- Szekander Ferenc.
Ez szakmai visszaigazolása annak, hogy a minőségi kereskedelmi pálinkagyártás területén már számolnak ezzel a szentesi céggel.
Gratulálunk a házaspárnak: Sárréti Krisztának és Hatos- Szekander Ferencnek, akik az utóbbi években sokat dolgoztak ezért a remek elismerésért!

Vélemény, hozzászólás?