Kiemelt hírek Sport Szentes

Már Szentesen edzenek az ukrán pólósok

Az Ukrán U19 férfi vízilabda válogatott (“kalandos” körülmények között) március 20-án késő éjjel lépte át a határt, szentesi és mindszenti segítséggel megérkezett Mindszentre, ahol az önkormányzat vendégházában nyertek elhelyezést.
Két nappal később már a szentesi dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában megkezdték az edzéseket, terveik szerint napi két edzést fognak tartani. Készülnek az áprilisban rendezendő U19-es Európa Bajnokságra, és itt talán optimális lehet ez a felkészülés.
Március 22-én a csapatot felkereste Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere és Zsótér Károly, Mindszent polgármestere.
Farkas Sándor üdvözölte a jó ügy érdekében történő széles összefogást, azt példaértékűnek nevezte. “ Úgy látszik, hogy a sport is képes összekötni nemzeteket” – mondta. Végül azt kívánta a Szentesi Vízilabda Klub elnökének, hogy a férfi csapatuk ne essen ki az OB I.-ből.
Szabó Zoltán Ferenc arról a sokoldalú adománygyűjtésről beszélt, ami ezekben a hetekben a városban zajlik, és ebbe pontosan beleillik a sportoló fiatalok fogadása is. Megköszönte az összefogásban résztvevőknek a munkáját. Jelenleg egy hónapról van szó e segítségben, de Szentes – ha kell – a továbbiakban is helyt fog állni.
Zsótér Károly is beszámolt a városuk Ukrajnának nyújtott támogatásáról – ők Gömörő településsel összefogva segítenek. Amikor hallottak erről a kezdeményezésről azonnal csatlakoztak, és felajánlották a 30 fő befogadására alkalmas vendégházukat. Köszönetet mondott a mindszenti lakosságnak a sok támogatásért.
Momot Viktor, a szentesi vízilabda csapat egykori ukrán játékosa, az Ukrán U19-es válogatott jelenlegi edzője megköszönte a támogatást. (Többet jelenleg nem akart mondani.)

Vélemény, hozzászólás?