Hírek Kiemelt hírek Szentes

Már Szentesen is működik oltópont

A Dr. Bugyi István Kórház Véradó Állomása épületében január 7-én, tájékoztatta az újságírókat az intézmény főigazgatója dr. Kalmár Mihály arról, hogy január 6-án Szentesen is megkezdődött a koronavírus elleni oltás a kórház keretében. Az első napon 10, a második 50 egészségügyi dolgozó kapta meg a (Pfizer-vakcina) védőoltást, a már bevezetett protokoll szerint.
Dr. Kalmár Mihály elmondta, hogy várhatón ezen a héten befejeződhet a kórházi dolgozók (első) beoltása, de vállalták a más helyen dolgozó egészségügyi munkatársak átoltását is. Hozzátette: jelenlegi ismereteik szerint még nem tudják az ez után következő oltási csoportok beoltásában is kapnak-e feladatot. Ha igen, annak is időben előkészítik a lebonyolítását.
Az oltópont vezetője dr. Földesi Irén belgyógyász főorvosasszony elmondta, hogy a feladat ellátásával összefüggésben a szegedi klinika szakembereivel konzultált, az általuk előírt protokollt szigorúan betartják. Az első oltást Kanfi Horváth Erzsébet, a kórház Sürgősségi Osztályának munkatársának adták be.

 

Vélemény, hozzászólás?