Kiemelt hírek Szentes

Már tényleg csak hetek vannak hátra a színház-felújításból

A felújítás alatt és megújuló Tóth József Színház és Vigadó bemutatására Szentes város Önkormányzata és polgármestere társadalmi egyeztetésre hívta az érdeklődőket szeptember 22.-ére a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarára.

Sokan fogadták el az invitálást, és hallgatták meg Szirbik Imre Szentes város egykori polgármesterének tájékoztatóját a munkák megkezdésének előzményeiről, valamint Bődi Pétert, az Integrál Zrt. vezérigazgatóját, aki a kivitelezés jelenlegi helyzetét vázolta.
A videón megtekinthetik a vezérigazgató beszédét, előzetesen annyit: véleménye szerint ez év október végén, november elején befejezik az építészeti feladatokat, utána már a színházi „építkezés” következik.
https://youtu.be/zmY0MzfmFTE

A rendezvény folytatásaként (3) 20 fős csoportokban meglátogatták az építkezést (pincétől a padlásig) tárlatvezetéssel (előzetes bejelentkezéshez kötve).

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A program egy fórummal zárult a megyeháza udvarán, ahol Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere számolt be az ő általa – ez ügyben –elvégzett munkáról, ismertette az önkormányzat által kezdeményezett közvéleménykutatás eddigi eredményét. Ezt is megtekintheti videón:
https://youtu.be/PqVChvve54Q

A fórumon egyebek mellett elhangzott, hogy ha kész lesz az új beruházás, akkor az egykori Petőfi Szálló épületének az 50 %-a lesz felújítva. A Tóth József Színház és Vigadó beruházás megvalósításának végösszege mintegy 2,2 milliárd forint.

Az egyik hozzászóló javasolta, hogy legyen gyűjtés a színház és vigadó működtetésének segítésére. Az önkormányzat szervezésében csekkeken lehetne befizetni a felajánlásokat.

Rébeli- Szabó Tamás önkormányzati képviselő hiányolta, hogy a helyi vezetők nem veszik igénybe a felajánlott kormányzati szakmai és anyagi támogatást. Szabó Zoltán Ferenc erre reagálva nehezményezte, hogy az együttműködésük első szakaszában még volt kontaktus, de az utóbbi hetekben sem a szaktárca államtitkára, sem a főosztályvezetője nem elérhető – így elakadtak a tárgyalások, egyeztetések.

Oltyán Lajos, egykori önkormányzati képviselő a Tóth József Szinház 1969-es felújítása utáni időszakot idézte fel, nagy lelkesedéssel, megfelelő hozzáállással működtethető lesz a most felújított intézmény is – mondta.

Az egyeztetésen részt vett még Takács Gábor projektmenedzser, Wittek Krisztina főépítész, Szebeni Zoltán megbízott színházi vezető, Pásztor Antal, az önkormányzat városrendezési-fejlesztési és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke.
(Videók azonnal)

Képmelléklet a fórumról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4437078493029940

Képmelléklet – a felújítás megtekintéséről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4436991943038595

Vélemény, hozzászólás?