Kiemelt hírek Szentes

Már várták az idei második gasztro piacot

Szentesen, a Művészetek Házában február 15-én rendezték meg az idei második Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot. A vásárlók számából ítélve már sokan várták a piacot, hogy a hagyományosan itt vásárolt termékeikhez hozzájussanak.

A termelői élelmiszerek széles körű kínálatával találkozhatott a vendég, köztük újra többen vásárolták az Aradi -sajtokat. A reformételek kedvelői is megvásárolhatták (akár) a hétvégi ebédjüket is – több mint negyven féle vegán étel közül. A magyaros fogásokat keresők a pacal, a birkapörkölt és a töltött káposzta bográcsos változatát vihették haza, vagy kóstolhatták meg a helyszínen.

A művészetkedvelők Kovács Ivánné népi iparművész termékeit, Török Imréné és Andrikóné Franciska festményeit csodálhatták, vagy vásárolhatták meg. Közben az egyik teremben a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola növendékei gyakorolták az akvarell festés fortélyait, miközben Kalácska Beáta művész-tanár vezetésével egy pályázatra készítették alkotásaikat.

Kovács Ivánné
Varga Erika

 

 

 

 

 

 

A februári piacon ott volt a makói Varga Erika az illatozó levendulákkal és levendulás termékeivel, a derekegyházi Kovács Sándor a gyógynövényeivel és a saját készítésű fűszereivel (ma az olasz fűszerkeverék volt a „sláger”), az Orosházi szappan szuper környezetbarát termékeivel, az Édes batátám gasztro-műhely is itt kínálgatta (mások mellett) finomságait.

Sok mindent (természetesen) nem tudtunk említeni, de ha most ilyen sok árus és piaci vendég volt, akkor mi várható egy hónap múlva, az idei első tavaszi gasztro piacon?

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3545401832197615

Vélemény, hozzászólás?