Hírek Szentes

Maradt a lomtalanítás – csak másképp

Már keményen itt van az ősz, ilyenkor több háztartásban – sok más mellett – egy kicsit rendet tesznek a nyári kuszaság okozta rendetlenségben, és ennek nyomán „keletkezik” a lom. Ezt felismerve szervezte (már régóta) az őszi lomtalanítást a Városellátó Nonproft Kft (VNKft). Ezért ezekben a napokban többen várták az erre vonatkozó felhívást, de az elmaradt.

Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Kiss Ferenc, a VNKft. munkatársa ezzel kapcsolatban elmondta: a felhívás elmaradt, de a lomtalanítás nem. A régi módját ugyan nem lehetett megőrizni, de új formában továbbra is van Szentesen lomtalanítás.

A változtatás alapvető oka, hogy 2017. április 1. óta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság  feladata a szemétszállítás, a hulladékgyűjtés. Ezzel együtt változott a lomtalanítás, mint közszolgáltatás megszervezése is. Szentesen is felváltotta az egy hétre összpontosult akciót az „egyéni” lomtalanítás.

Ez azt jelenti, hogy a lakos választja ki az időpontot, hogy mikor lomtalanít, annak szállítását telefonon bejelenti a VNKft.-hez, és rövid adategyeztetés és megbeszélés után egy-két napon belül a cég megszervezi a logisztikát, és elszállítja a lomot.

 

 

Amit érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni:

+ a telefonszám: 30/374-4570

+ továbbra is csak a háztartásban keletkezett, és háztartási mennyiségű lomot szállítják el. (Nem tartozik ide pl.: az elektromos vagy elektronikai termék; a vegyszerek; a veszélyes hulladékok; az autógumi stb.)

+ a lom elszállítása ingyenes! (Abban az esetben, ha az illetőnek van érvényes szerződése a céggel a szemétszállításra, továbbá nincs több hátraléka.)

+ egy évben kétszer lehet igénybe venni ezt a szolgáltatást. (Nem évszakhoz kötött.)

 

 

Vélemény, hozzászólás?