Kiemelt hírek Szentes

Március 15. – a szabadság ünnepe

Szentesen, a több évtizedes hagyományoknak megfelelően a Kossuth téren rendezték meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról való városi megemlékezést, melyen részt vett Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Csongrád megye díszpolgára.

Az ünnepség a nemzeti, a városi és az uniós zászlók – katonai tiszteletadás mellett történő – ünnepélyes felvonásával kezdődött. Ezt követően Szirbik Imre polgármester tartott ünnepi beszédet.

Beszélt a forradalom előzményeiről, Boros Sámuel, Szentes első polgármesterének munkásságáról, akinek vezető szerepe volt az 1836-os, szentesi örökváltsági szerződés megkötésében, az 1848/49-ben a forradalmi átalakulás és a fegyveres önvédelmi harc szervezésében és irányításában.

Kiemelte a magyar nép szabadságvágyát, amely azért országhatáron átnyúló. És, ha egyszer elveszik, akkor újra kezdi, azért kész harcolni. Beszéde végén Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger című versének utolsó versszakát idézte:
„…Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!”

Az ünnepi műsorban a Szilver TSE táncosai palotást jártak, majd a Horváth Mihály Gimnázium 10. d osztályos diákjai az „Összetartozunk” című irodalmi, zenés, táncos összeállítását láthatta a közönség.

Az ünnepség Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobrának megkoszorúzásával ért véget.

Képmelléklet: https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2608045952599879

 

2019 március 15 Szentes

Március 15 – a szabadság ünnepe(Videóval és képmelléklettel)Szentesen, a több évtizedes hagyományoknak megfelelően a Kossuth téren rendezték meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról való városi megemlékezést, melyen részt vett Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Csongrád megye díszpolgára.Az ünnepség a nemzeti, a városi és az uniós zászlók – katonai tiszteletadás mellett történő – ünnepélyes felvonásával kezdődött. Ezt követően Szirbik Imre polgármester tartott ünnepi beszédet.Beszélt a forradalom előzményeiről, Boros Sámuel, Szentes első polgármesterének munkásságáról, akinek vezető szerepe volt az 1836-os, szentesi örökváltsági szerződés megkötésében, az 1848/49-ben a forradalmi átalakulás és a fegyveres önvédelmi harc szervezésében és irányításában.Kiemelte a magyar nép szabadságvágyát, amely azért országhatáron átnyúló. És, ha egyszer elveszik, akkor újra kezdi, azért kész harcolni. Beszéde végén Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger című versének utolsó versszakát idézte:„…Habár fölűl a gálya,S alúl a víznek árja,Azért a víz az úr!”Az ünnepi műsorban a Szilver TSE táncosai palotást jártak, majd a Horváth Mihály Gimnázium 10. d osztályos diákjai az „Összetartozunk” című irodalmi, zenés, táncos összeállítását láthatta a közönség.Az ünnepség Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobrának megkoszorúzásával ért véget. Képmelléklet: https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2608045952599879

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. március 15., péntek

Vélemény, hozzászólás?