Kiemelt hírek Programajánló Térség

Márton napi menüvel készül a Glorius

Klasszikus liba ételeket válogattak egy étlapra a négycsillagos hotelben, van még hely, de jó előre kell asztalt foglalni.

Nagy Szabolcs – Makó

Három napon keresztül érhető el a hotel Márton napi ajánlata, amelybe kifejezetten a hagyományokhoz kötődő, klasszikus libás ételeket válogattak össze. Ezeket a finomságokat ráadásul ritkán lehet rendelni az étteremben, ezért is megéri most egy kellemes estét eltölteni a Gloriusban.

Már pénteken is rengeteg foglalás volt, így szombatra és vasárnapra is azt javasolja Vezekényi Péter igazgató, hogy az érdeklődők telefonon foglaljanak asztalt. A különleges menühöz egyedi étlap is készült, amelyen keresztül a vendégek megismerkedhetnek a Márton nap történetével és a hozzá kötődő népi hagyományokkal és ételekkel.

Ebből többek között olyan érdekességeket is meg lehet tudni, hogy ezen a napon a hagyomány szerint aki nem eszik libát, az egész évben éhezni fog. Mint kiderül a püspökfalat szavunk is a Márton naphoz kötődik, a liba húsából ugyanis szokás volt a papnak is küldeni, mégpedig az állat hátsó részéből.

A Glorius Márton napi menüjében ezekből az ételekből lehet rendelni, az ételekhez újborokat kínál az étterem:

Libanyak leves, lúdgége tésztával

Lassan sült libacomb zsírjával, tört burgonyával, hagyma ropogóssal és párolt lilakáposztával

Gúnármell májával, vargányagombával és vajas burgonyával

Tripla csokoládétorta cigánymeggy sziruppal

 

Vélemény, hozzászólás?