Hírek Kiemelt hírek Szentes

Másfél milliárd forintot hozott Szentesre az összefogás

A város polgármestere és a térség országgyűlési képviselője március 13-án a Petőfi Cafe-ban közös sajtótájékozatót tartott.  Már az együttes jelenlét sem volt mindennapi, a téma pedig már majdnem történelminek is nevezhető: az egykori Petőfi Szálló épületének felújítására jelentős összegű támogatást ítélt meg a kormány, melyet együtt kívántak nyilvánosságra hozni.

 

 

 

Támogatja a Petőfi u. 2 számú épület felújítását a kormány – így érkezett a sajtótájékoztatóra Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője. Ehhez aztán a későbbiek során hozzátette: pártok feletti összefogás kellett ahhoz, hogy létrejöjjön az egyetértés abban, hogy a szentesi lakosság számára fontos beruházás most már – mintegy 20 év után – megvalósuljon:

 

Szirbik Imre polgármester többek között arról beszélt, hogy milyen régi vágya teljesülhet a szentesieknek az épület rekonstrukciójával. Ismertette, hogy a tegnapi (március 12.) kormányülésen hozott határozat nyomán kapott anyagi források milyen munkákat tesznek lehetővé. Gyakorlatilag az épület 70%-osan kerül kész állapotba, lesz, amit megvalósítanak, lesz, ami kimarad:

 

A beruházás befejezése 2019 végére várható. A kivitelezés ütemezésével kapcsolatban ez hangzott el a tájékoztatón:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?