Csongrád Hírek Kiemelt hírek

A második láng Csongrádon

Az adventi koszorú második lila gyertyája a hagyományok szerint a remény lángja. Ez a gyertya arra emlékeztet minket, ahogy az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek is az örömhírt, hogy ők nevelhetik fel Isten Fiát, Jézust. Csongrád főterén, a hatalmas karácsonyfa előtt ismét rengetegen gyűltek össze közösen ünnepelni. A gyertyát Bedő Tamás polgármester gyújtotta meg, majd a Piroskavárosi Általános Iskola diákjai adtak műsort.

navigate_before
navigate_next

Advent második vasárnapja is csípős hideggel várta az ünneplőket, jól esett a forralt bor és a meleg tea. A szokásoknak megfelelően a Csongrádi Fúvószenekar tagjai a Városháza erkélyéről karácsonyi dallamokkal köszöntötték a csongrádiakat. A város adventi koszorúján a második gyertya várt a lángra. Bedő Tamás polgármester köszöntőjében arról szólt, hogy a karácsony a szeretet és az advent a várakozás megszentelése. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel sem kevesebb annál, mint amire várunk.

A gyertyagyújtás után a Piroskavárosi Általános Iskola diákjai idézték meg dallal, verssel, tánccal az adventi várakozás szépségét.

Vélemény, hozzászólás?