Kiemelt hírek Szentes

Maszkban járták a szirtakit

A Szentes Városi Könyvtár szeptember 30-án rendezte meg V. Kulcsár Ildikó tizenkét kötetes író, a Nők Lapja népszerű újságírójának estjét – Egy korty derű címmel.

Derűvel, optimizmussal indult a diskurzus, merthogy V. Kulcsár Ildikó szerint a humor és (ön)irónia nélkül nem lehet elviselni a hétköznapokat, ám ha megpróbáljuk a derű szemüvegén át szemlélni a világot, szeretteink, környezetünk életét is megszépítjük.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés és belső tér

A járvánnyal terhes időnkben is fontos, hogy lássuk meg mindenben a szépet és jót. Az írónő mesélt az idei, nyári ciprusi élményeiről. Tetszett neki a szigetországiak nyugalma, derűje, a jövőbe vetett hitük – a vírus helyzet ellenére, nekünk is így kellen élni életünket – mondta a vendég.

Nem kell idegenkedni például a maszk viselésétől sem, akár utazáskor, akár a szirtaki táncolása közben sem. Vannak ennél fontosabb megoldásra váró feladataink is.

Ezt követően az “Anyák, nagyik és más szent őrültek” című drámai és mosolyra késztető, legújabb könyvét mutatta be.

Ráfi Dénes, középiskolai tanár – aki az est moderátora volt – felolvasta a Nem kell neki az én fiam, és Margitka a világ körül című novelláját, saját maga pedig a Csorog a lé című írását.

A jó hangulatú est kötetlen beszélgetéssel zárult.

Vélemény, hozzászólás?