Kiemelt hírek Szentes

Még alig tíz évesek, de már önkéntes feladatot vállalnak

Hazánkban október 11-14 között rendezték meg a “72 óra óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű országos önkéntes napokat. A Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola minden évben csatlakozik a rendezvényhez, amelynek célja: felhívni a figyelmet a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére.

A sorozat fővédnöke Böjte Csaba ferences rendi szerzetes így vall a mozgalomról: “Meg vagyok győződve, hogy világunkban nem ruhánkból, nem élelemből, nem pénzből van kevés, hanem szeretetből és jóságból….”

A szentesi református iskola 4. b osztálya is csatlakozott a felhíváshoz, és október 15-én a Szent Anna utcai Óvodában adtak elő zenés műsort, melybe bevonták az ovisokat is.

A program előkészítése során derült ki, hogy az országos idő intervallumban technikai okok miatt nem tudjuk fogadni az iskolásokat, ezért esett a hétfői napra az esemény, de ez nem befolyásolta, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezzék magukat – mondta Bárány Györgyné, az óvoda vezetője.

Hozzátette: jó volt látni azokat a kis tanulókat, akik egykor hozzánk jártak oviba, és jól eső érzéssel tapasztaltuk, hogy egyáltalán nem felejtették el az itt hallottakat, látottakat.

Nyíri Dániel kollégájával, Bucskó Mónikával és tanítványaival  nem első alkalommal vesznek ebben az akcióban, és ugyancsak nem első alkalommal „léptek fel” ebben az óvodában – szívvel, teljes lelkünkkel tesszük. A gyerekek már nagyon várták, hogy részesei lehessenek ennek az önkéntes feladatnak, sokat és lelkesen készültek, ez látszott is az előadásukból. Keresztény- és gyermekdalokat adtak elő, valamint közös játékban vettek részt  az ovisokkal.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?