Hírek Kiemelt hírek Térség

Még ebben hónapban indulhat a szegvári egészségház felújítása

A szegvári egészségház felújítása kapcsán sajtótájékoztatót tartottak február 8-án a község polgármesterei hivatalában. Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere ismertette az orvosi rendelő felújításának előzményeit, amely közel két évre nyúlik vissza.
A kivitelezési tervek tavaly áprilisra készültek el, majd a közbeszerzéssel sok idő ment el. Tavaly augusztusban érkeztek be az árajánlatok, összesen kettő. A legkedvezőbb is több mint 36 millió forinttal több volt, mint a rendelkezésre álló keret.
Ismételten megköszönöm Farkas Sándor országgyűlési képviselőnek, hogy megkaptuk a többlettámogatási forrást, így kiírhattuk a második közbeszerzést, amelyre hat pályázat érkezett – mondta Szabó Tibor.
A munkaterületet februárban adja át a vállalkozásnak az önkormányzat, a kivitelezést szeptember 30-áig kell befejezni. A felújítás idején a háziorvosok az ifjúsági szállás földszintjén rendelnek majd. Ugyancsak felújítják az egészségház melletti szolgálati lakásokat is. Az egyikbe az új háziorvos költözik, az eddigi kettő helyett ugyanis három orvosa lesz a községnek. A másik szolgálati lakást pedig arra tartják fenn, hogy egy esetleges rendkívüli helyzet miatt bajba került családoknak biztosítsanak elhelyezést.
A kiviteli szerződés aláírása után reméljük mindenkinek egyértelmű lesz, hogy a rendelők felújítása nem csupán egy jól hangzó politikai ígéret, hanem valóság. Szegvár lakossága megérdemli, hogy korszerű körülmények között gyógyulhassanak – jelentette ki Farka Sándor, a térség országgyűlési képviselője.
Szegvár polgármestere, Szabó Tibor és Tokai Roland, a Tokai és Társa Kft. ügyvezetője aláírták a kivitelezési szerződést.
Tokai Roland kijelentette: minden erőnkkel azon leszünk, hogy tartsuk a vállalt határidőt, jelenleg úgy tűnik tartható.

Vélemény, hozzászólás?