Hírek Szentes

Még egyszer az októberi 23-i szentesi megemlékezésről

A szentesi Fidesz irodában október 24-én sajtótájékoztatót tartott Antal Balázs Tibor frakcióvezető és Kovács János, az önkormányzat Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottságának (MISB) vezetője. Egy témáról, az idei október 23-i ünnepségről volt szó.

Antal Balázs Tibor kijelentette: az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójáról nem méltóképpen emlékezett meg a város. Magának a rendezvénynek  a szervezése káoszt tükrözött, nem volt előre letisztázva egy sor kérdés: például hol, mikor legyen a koszorúzás, ki mondja az emlékező beszédet, stb.

Ennek egyik oka az volt, hogy a polgármester nem egyeztetett a többségben lévő Fidesz frakcióval, valamint a MISB vezetőjével. Ezért történhetett az, hogy a Fidesz frakció a zászlófelvonás előtt koszorúzott, ezért nem jelent meg a Szecessziós házban tartott ünnepségen.

Emiatt tiltakozásuknak adott hangot a frakcióvezető. Kijelentette, a polgármester részéről szándékosságot éreztek abban a tekintetben, hogy elbagatellizálják a nemzeti ünnepünket.

 

 

Kovács János hozzátette: időben jelezték, hogy vannak kifogásaik az ünnepség előkészítése, a szervezése kapcsán, felvetéseiket nem vették  figyelembe, “ráadásul nem ez az első eset”.

Antal Balázs Tibor azzal fejezte be a sajtótájékoztatót, hogy ők továbbra is a városért, a város érdekében fognak dolgozni.

 

Vélemény, hozzászólás?