Hírek Kiemelt hírek Térség

Még kevésbé érződik a ‘lazítás’ a véradásokban!

A Csongrád-Csanád megyei véradásokra jellemző volt az elmúlt napokban, hogy néhol túljelentkezés van, illetve van, ahol sajnos a reméltnél jóval kevesebben tudnak eljönni.

Április 26-a és május 2-a között 371 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! (Az eredet tervek szerint erre a hétre 450 véradóra van szükség). Hogy ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

                                                          JÖJJÖN VÉRT ADNI!

FONTOS: koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, kivéve, ha valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása.

 

A SZENTESVérellátó Osztály (Sima Ferenc utca 44-58.) május 16-ig  következő időpontokban várja a rendszeres, visszatérő és új véradóit:

Május 4. kedd: 7:30-12:00

Május 5. szerda: 7:30-12:00

Május 6. csütörtök: 14:00-17:00

Május 11. kedd: 7:30-12:00

Május 12. szerda: 7:30-12:00

Május 13. csütörtök: 14:00-17:00

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

Májusban is nyereményjáték várja azokat a csapatokat, amelyeknek tagjai közül legalább 5-en adnak vért egy hónapban az intézeti véradásokon, SZEGEDEN, HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN, MAKÓN és SZENTESEN! Nem kell mást tenni, mint a véradásra regisztrálva elmondani, mely csapat vagy cég képviseletében ad vért valaki, ezzel a csapat részt is vesz a sorsoláson, amelyet minden hónapban az utolsó intézeti véradások után tartunk!

Véradócsapataink közt minden hónapban, minden városban egy-egy óriáspizzát sorsolnak ki!

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

Minden véradónkat megajándékozzuk: 1000 forintos étkezési jeggyel; fürdő belépőjeggyel.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY ÖN IS SEGÍT AZOKNAK, AKIK VÉRRE VÁRNAK!

Vélemény, hozzászólás?