Csongrád Hírek

Megbízott vezetők a csongrádi iskolák élén

széchenyi

A Csongrád és Térsége Általános Iskola intézményvezetője, Váradi Gáborné még tavasszal nyújtotta be lemondását posztjáról, ezt követően pedig nyilvános pályázatot írtak ki az intézményvezetői pozíció betöltésére. A benyújtási határidő elteltéig azonban egy pályázat sem érkezett, a pályázati eljárás eredménytelenül zárult. A hatályos jogszabályi előírások alapján az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltak szerint kerül sor az intézményvezetői feladatok ellátására, így Váradi Gáborné kapott megbízást az intézményvezetői feladatok ellátására, ideiglenesen, a pályázati eljárás eredményes lefolytatásáig, legfeljebb 2018. augusztusáig.

A CSTÁI Galli János Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolájában  – ahol szintén lemondott a tagintézmény-vezető –  a pályáztatás eredménytelenül zárult, ezért szintén az SZMSZ szerint a tagintézmény-vezetői feladatok ellátására, Nagyné Balogh Erzsébet tagintézményvezető-helyettest kérték fel. Az intézményben tehát a tanévkezdést az intézmény vezetése a megszokott ütemben és módon készíti elő, az évindítás zökkenőmente lesz.

A 2017/2018. tanévben mindösszesen 129 tanuló kezdi meg általános iskolai tanulmányait az intézményben az első évfolyamon. A székhelyintézményben 18 fő, a Piroskavárosi Általános Iskolában 39 fő, a Galli János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 34 fő, a bokrosi tagintézményben 8 fő, Felgyőn 15 fő, Csanyteleken 15 fő az első osztályosok létszáma.

2017 szeptemberétől minden általános iskolás tanuló térítésmentesen kapja a tankönyvet, az elsőtől a nyolcadik évfolyamig (középiskolások esetén a 9. évfolyamos tanulók is). Ez annyit jelent, hogy az ingyenes tankönyv alanyi jogon, a szülők jövedelmi viszonyaitól, vagy a gyermek sajátos helyzetétől függetlenül valamennyi általános iskolás tanulónak jár.

A jogszabályi rendelkezések alapján a térítésmentesen biztosított tankönyveket az iskola könyvtára állományba veszi, tanévkezdéskor átadják a tanulók részére, azonban a tanév végén a tanulónak vissza kell szolgáltatniuk azokat az iskola részére. Az 1-2. évfolyamosok tankönyveire és a munkafüzetekre ez a szabály nem vonatkozik, azaz a tanév végét követően sem kell visszaadni az iskolának.

galli széchenyi

Vélemény, hozzászólás?