Csongrád Kiemelt hírek

Megdöbbentő hiányosságok a csongrádi kenyérgyárban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat tártak fel a csongrádi sütőipari üzemben.  Az ellenőrök november közepén jártak a Tisza Élelmiszer Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. csongrádi kenyérgyárában, ahol megdöbbentő körülményeket találtak: feketepenész lepte be a termelőtér és az összes raktárhelyiség falát, mennyezetét, csempeburkolatát, a berendezések nagy részét, valamint a tárolásra használt műanyag edényeket is.

A falak pókhálósak és piszkosak, a padozat és a munkaasztalok ragacsosak, szennyezettek voltak.

A vizsgálat időpontjában a dolgozók nem viseltek munkaruhát, hajhálót, és az érvényes egészségügyi könyvüket sem tudták bemutatni.

A november közepén tett ellenőrzés során nagyjából 600 kilogramm nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei, és elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. Az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A kenyérgyár csak az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítását követően kezdhet újra működni. Ennek az ismételt helyszíni ellenőrzésen alapuló engedélyezése folyamatban van a Nébih közleménye szerint.

Az ügyben bírságot is kiszab majd a hatóság, az összeg megállapítása folyamatban van.

(Forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?