Kiemelt hírek Szentes

Megemlékező kiállítás – kirakatban

Harminc éve szabadon címmel emlékkiállítás nyílt Szentesen, a Kossuth utca 12. szám alatti üzlethelységben (a volt sportszer bolt), ahol korabeli tárgyakon, fotókon filmeken, dokumentumokon keresztül bemutatják az ország utóbbi (mintegy) 60 évének történetét.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, belső tér

A kiállítás összeállítására a MÁV Lendület Nyugdíjasklub vállalkozott, munkáját több civil szervezet és intézmény is támogatta, segítette.

A klub vezetője, Kánvási Erzsébet köszöntötte a megjelenteket, és beszélt az előkészítő, szervező munkájukról.

A kiállítást Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere nyitotta meg. Beszédében említette, hogy jó kezdeményezésnek tartja, hogy a város központjában már évek óta üresen álló üzlethelyiség kirakatában valósították meg a kiállítást. Példamutatónak tartja azt is, ahogy az ügy érdekében összefogtak a civilek. Reményét fejezte ki, hogy sokan megnézik a kiállítást, és az ott látottak kedves emlékeket idéznek fel.

Bogyó Sándor, a Horváth Mihály Gimnázium történelem szakos tanára „tárlatvezetése” kapcsán elmondta, hogy a kiállítás három osztatú: az első részben az 1945 utáni emlékek kaptak helyet, a másodikban a rendszerváltás egy-két évére emlékeznek, a harmadik az elmúlt 30 évet tükrözi. Rövid ismertetésében vázolta a kiállítás történelmi hátterét.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, álló emberek és belső tér

A megnyitón saját verse elmondásával közreműködött Dömsödi Teréz.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4579684382102683

Vélemény, hozzászólás?