Hírek Szentes

Megérte, jöhet egy pont..

A Szentesi Nyári Szabadtéri Színház keretében Hernádi Judit önálló estjét rendezték meg augusztus 17-én, a megyeháza udvarán. A Hernádi Pont című összeállítás ötlete a színésznő születésnapjának kerek évfordulóján született meg, egy művészi pályafutás amolyan összegzésére.

 

Színpadkép. Egy szereplős darab, de a színésznő „betöltötte” az egészet (bár, a Heilig Gábor vezette kvartett is helyet foglalt a szélén). Nagyon egyszerű, mégis frappáns díszlet – és kivetítők – között mozgott, a nézőnek az volt az érzése, hogy egy egész színtársulat adja elő a produkciót.

navigate_before
navigate_next

Tartalom. Néhány kiragadott részlettel, egy-egy gondolattal egy  élet 60 évét mutatta be, teljes értékűen. Volt ebben próza, vers, ének – „Hernádisan”. A színész mindig reagál az őt körülvevő világra, itt is ez történt: a meghatározó (és ismert) jellemvonások mellett megismerhettük a művésznő aktuális közérzetét is…, vagy akár a halállal kapcsolatos szarkasztikus véleményét.

Kivitel. Nagyon nehéz egyedül lenni a színpadon (gondolom), de Hernádi Judit nem volt magányos egy percig sem a színpadon. Az egyszereplős műsorban rejlő monotonitást alig észrevehető, de végül hangsúlyos átöltözésekkel oldotta tovább. Fanyar humorával, őszinte, nyílt színpadi játékával lenyűgözte a közönséget.

Összesítve. Hernádikus, frenetikus és fantasztikus másfél órát kapott a közönség Hernádi Judittól.

Pont.

 

Részlet a műsorból:

 

 

Vélemény, hozzászólás?