Hírek Kiemelt hírek Szentes

Meggyújtották a második adventi gyertyát

Szentesen, a Kossuth téren felállított városi adventi koszorún december 5-én meggyújtották a második gyertyát. A második gyertya a Remény erejét hozza el nekünk, hogy kifejleszthessük magunkban a Mértékletesség és a Megfontoltság erényeit. Advent második gyertya jelentése ugyanis ezen erények köré fonódik.
Az ünnepségen részt vett és elmondta ünnepi gondolatait Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszter helyettes. Kifejtette: az Advent idején egy kicsit meg kell állnunk, átgondolni cselekedeteinket, a jövőnkben pedig bíznunk kell. Olyan út ez, amely a Remény erejét hozza el nekünk, hogy kifejleszthessük magunkban a Mértékletesség és a Megfontoltság erényeit. Advent második gyertya jelentése ugyanis ezen erények köré fonódik.
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere ezúttal is az egyes közössége összefogására szólított fel, mert együtt, egymást segítve megkapjuk a reményt is céljaink megvalósításához.
Fehér Csaba, a Református Nagytemplomi Egyházközség lelkésze a Bibliából is idézve arról beszélt, hogy annyira hiányzik számunkra a külső körülmények általi támasz, mintha a vízben lebegnénk. Keressük a kapaszkodókat kívül, pedig belül kell önuralomra törekednünk. Tegyük függetlenné érzelmeinktől és aktuális hangulatunktól a magasabb eszmék követését! A sötétség egyre nagyobb most odakint, ami visszahat kedélyállapotunkra. Tartsuk magunkat a már elsajátított és tanult Szellemi Törvényekhez és alapokhoz. Ezek visszahozhatják bensőnkbe a fényt, és támaszt adhatnak mindenben.
Ezt követően Farkas Sándor, Szabó Zoltán Ferenc és Fehér Csaba meggyújtották a város adventi koszorúján a második gyertyát.
Az ünnepségen közreműködött Horváth Imre, a Reformátusok Idősek Otthonának igazgatója (vers), a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa, és a Református Nagytemplomi Egyházközség ifjúsági zenekara.

Vélemény, hozzászólás?