Hírek Kiemelt hírek Szentes

Meghökkentő, de kreatív képek a Galériában

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében február 1-én, a Tokácsli Galériában nyílt meg Hegedus Ioan Andrei és Katona Márk László festmény kiállítása. A Metszéspont című tárlatot Kállai Ákos nyitotta meg – nem szokványos módon.

 

 

A megjelenteket Varróné Szabó Ildikó, a Művelődési Központ igazgatónője köszöntötte, majd Kállai Ákos néhány bevezető gondolat után, a közönség bevonásával az egyes festményeknek adott címet. A résztvevők egy része a képek megtekintése alapján címet választott, a másik részük pedig ezeket egy-egy, általuk megfelelőnek választott képhez illesztették.

 

 

Az interaktív „játék” még inkább felhívta a figyelmet és az érdeklődést különleges, olykor egyeseket meghökkentő képekre, a két alkotó és festményeik között húzódó metszéspontokra.

Hegedűs Ioan Andrei a Békéscsabai Művészeti Gimnáziumban képgrafika és alkalmazott grafika szakon tanult, majd Szegeden a Rajz és Művészet Történeti Tanszék Festőszakán végzett. Katona Márk László az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán képi ábrázolást, festészetet tanult.

A két, 2007 óta aktív kiállító művészt egykori tanáruk,  Aranyi Sándor, szegedi festőművész ajánlotta a szentesi kiállítás szervezők figyelmébe.

A megnyitón – klarinéton –  közreműködött Rácz Réka, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.

 

 

A kiállítás február 21-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?