Hírek Kiemelt hírek Térség

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya új konstrukcióit

Tájékoztatjuk a kedves ügyfeleket, hogy megjelent a Széchenyi Kártya Programmal kapcsolatos feladatokról szóló 1913/2020.(XII.16.) sz. Korm.határozat, amely rendelkezik az átmeneti támogatású Széchenyi Kártya Program konstrukcióinak változatlan paraméterekkel történő meghosszabbításáról, illetve az azt lehetővé tevő finanszírozási többletigény biztosításáról (a termékfeltételek közül a hitelkiváltások kerülnek szigorításra a Korm.határozatban foglaltak szerint).

Eszerint a Széchenyi Kártya Program Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott ún. Kríziskonstrukciói keretében az Európai Bizottság átmeneti közleményének meghosszabbított ideje alatt – jelenleg 2021.06.30-áig – köthető hitelszerződés, illetve vállalható garantőrintézményi kezesség.

A Korm.határozat alapján a Program ezen hiteltermékeire vonatkozóan a hitelkérelmek befogadása korlátozás nélkül folytatódik.

A fentiekre való tekintettel 2021. január 4-től a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara továbbra is várja a hiteligényléseket az irodáiban.

Széchenyi kártya ügyintézésre az itt található elérhetőségeken kérhet időpontot.

Forrás: CSMKIK

 

Vélemény, hozzászólás?