Hírek Kiemelt hírek Szentes

Megkezdődött a belgyógyászati tömb felújítása

A szentesi dr. Bugyi István Kórházban március 21-én megkezdődött a belgyógyászati tömb és a hozzá kapcsolódó helyiségek teljes körű felújítása, amelyhez Magyarország Kormánya 1,5 milliárd forinttal járult hozzá.
Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszter-helyettes – dr. Kalmár Mihály főigazgató társaságában – március 29-én megtekintette a munkák állását, tájékozódott a munkákat végző cégek vezetőitől.
A belgyógyászati osztály épületénél (szinte) csak a fő falak maradnak meg, az épület átalakításával egy korszerű, a 21. Századi követelményeknek megfelelő részleget kap az intézmény, a betegek, és az egészségügyi személyzet.
Összesen 22 (2-3 ágyas) kórtermet alakítanak ki, két kórteremhez fog kapcsolódni önálló mosdó helyiség. Teljesen felújítják a közműveket.
Jelenleg még a bontási munkák a jellemzőek, de már megkezdték a légtechnikai vezetékek kiépítését. A kivitelezést a helyszínen irányító Koppány Zsolt (Info-Szolg) elmondta, hogy a hét végére befejezik a bontást, és teljes erővel a renoválást kezdik el. Hozzátette: olyan megoldásokon dolgoznak, hogy a megadott keretösszegen belül maradva elsősorban a műszaki tartalom legyen meg, hogy az elvégzett felújítás hosszabb távra szóljon.
Első ütemben a belgyógyászati osztályt újítják fel, várhatóan nyár közepére végeznek. Közvetlenül ezután az intenzív osztály felújítását kezdik meg.
A felújítás beruházója a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság,(KEF) a kormányzati intézmények működtetéséhez kötődő egyes feladatok integrált ellátásával megbízott szervezet. A kivitelező az Info-Szolg Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Farkas Sándor a látogatása végén nyilatkozott:
https://youtu.be/zHBG9Mr4Y1E

Vélemény, hozzászólás?