Csongrád Hírek

Megkezdődött az Idősek hónapja Csongrádon

idősek napja

Csongrád valamennyi időseket gondozó intézményében programsorozattal kedveskednek a lakóknak az Idősek Világnapja alkalmából. Elsőként a Vasút utcai Gondviselés Házában ünnepeltek, jövő héten a Piroskavárosi Idősek Otthonában, majd az Aranysziget Otthonban és az Esély Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központban is köszöntik az időseket.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-t az Idősek Világnapjává. Ez a nap az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tajgai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.

Csongrádon már hagyomány, hogy nem erre az egy napra korlátozódik az idősek köszöntése, hanem októberben több rendezvény is róluk szól. A dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Ápoló Otthon és Gondviselés Házában köszöntötték az lakókat, az intézmény nevében Nagyistók-Szabó Bernadett, aki bízik abban, hogy az idősek érzik minden nap azt a szeretetet és tiszteletet, amelyet a gondozóik irántuk éreznek. Ezután egy különleges táskakiállítást ajánlott a vendégek figyelmébe. Bedő Tamás polgármester Csongrád valamennyi polgára nevében szólt: az idősellátás Csongrádon nem csak egy napra kap reflektorfényt. Csongrád azért is Idősbarát önkormányzat, mert az időseket ellátó intézményei és az itt dolgozók legjobb tudásuk szerint és meggyőződéssel végzik feladatukat. Így tudjuk megköszönni mindazt, amit ettől a generációtól kaptunk. A gondozottakat a Bökényi Napraforgó Óvoda kicsinyei köszöntötték verses, zenés műsorukkal, majd az intézmény dolgozóinak táncos műsora következett, de az idősek is bemutatták versmondó, énekes, táncos tudásukat.

idősek napja
idősek napja
idősek napja
idősek napja
idősek napja
idősek napja
idősek napja
idősek napja
idősek napja
idősek napja
idősek napja
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?