Kiemelt hírek Szentes

Megkezdődött az új híd építése

Szentesen, a Kurca főcsatornán átvezető ”Eszperantó” gyalogos híd építése ezen a héten megkezdődött. A tereprendezést követően szeptember 13-án már a kivitelező Integrál cég a helyszínre szállította az alappilléreket és a beruházáshoz szükséges egyéb eszközöket. Egy nappal később már elkezdték a pillérek lehelyezését a vízbe.

Az új gyalogos híd építésének kezdete

Megkezdődött az új híd építése(Képmelléklettel)Szentesen, a Kurca főcsatornán átvezető ''Eszperantó'' gyalogos híd építése ezen a héten megkezdődött. A tereprendezést követően szeptember 13-án már a kivitelező Integrál cég a helyszínre szállította az alappilléreket és a beruházáshoz szükséges egyéb eszközöket. Egy nappal később már elkezdték a pillérek lehelyezését a vízbe. A beruházás keretében a Kurca főcsatornán átvezető ''Eszperantó'' gyalogos híd felújítása keretében a városközpontot a ligettel, a strandfürdővel összekötő meglévő, rossz állapotú híd elbontása és új hídszerkezet építése valósul meg.Aszódi Imre, az Integrál műszaki mérnöke elmondta, hogy egy kicsivel szélesebb lesz (2,27 méter) az új híd, ami a jelenlegitől 4,5 méterrel távolabb épül. A Kurca főcsatornát ugyanúgy négy nyílással hidalják át, és a híd magassági vonalvezetése gyakorlatilag megegyezik a régi híd magassági vonalvezetésével.A beruházást gyakorlatilag már elkezdték, hiszen az egyes elemeket már legyártották – mondta a műszaki vezető. A régi hidat akkor bontják el, amikor az új már annyira elkészült, hogy át tudják helyezni a kommunális csöveket az új létesítményre. Terveik szerint még ebben az évben átadják az új hidat, és igyekeznek minél kevesebb forgalomkorlátozással megoldani a helyzetet, de azért ideiglenes forgalomkorlátozásra lehet majd számítani, erről időbe adnak (előre) értesítést.Képek az építés kezdeteiről:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2243992799005198

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. szeptember 14., péntek

A beruházás keretében a Kurca főcsatornán átvezető ”Eszperantó” gyalogos híd felújítása keretében a városközpontot a ligettel, a strandfürdővel összekötő meglévő, rossz állapotú híd elbontása és új hídszerkezet építése valósul meg.

Aszódi Imre, az Integrál műszaki mérnöke elmondta, hogy egy kicsivel szélesebb lesz (2,27 méter) az új híd, ami a jelenlegitől 4,5 méterrel távolabb épül. A Kurca főcsatornát ugyanúgy négy nyílással hidalják át, és a híd magassági vonalvezetése gyakorlatilag megegyezik a régi híd magassági vonalvezetésével.

A beruházást gyakorlatilag már elkezdték, hiszen az egyes elemeket már legyártották – mondta a műszaki vezető. A régi hidat akkor bontják el, amikor az új már annyira elkészült, hogy át tudják helyezni a kommunális csöveket az új létesítményre.

Terveik szerint még ebben az évben átadják az új hidat, és igyekeznek minél kevesebb forgalomkorlátozással megoldani a helyzetet, de azért ideiglenes forgalomkorlátozásra lehet majd számítani, erről időbe adnak (előre) értesítést.

 

 

Vélemény, hozzászólás?