Kiemelt hírek Szentes

Megkezdődtek a színházi gyermek-előadások

A Tóth József Színház és Vigadó a gyermekelőadásait négy bérletben hirdette meg, ezek (gyakorlatilag) elkeltek, a gyermek-nézők négy darabot láthatnak.
Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember, gyermek, álló emberek és belső tér
Elsőként, október 14-én az Árgyélus királyfi című mesejátékot mutatták be a Süsű bérleteseknek. (Őket a Koszta József Általános iskola alsó tagozatosai ’alkotják’.) Ezt a darabot láthatják ugyanezen a napon a Mirr-Murr bérletesek. Október 15-én (délelőtt és délután) pedig a Bóbita, illetve a Tüskevár bérletesek láthatják.
A z Árgyélus Királyfi színdarab alaptörténete valószínű sokak számára ismert. Élt egyszer egy Gyáva király, akinek a kertjéből minden éjfélkor eltűntek az aranyalmák. Ezen az éjszakán azonban maga Árgyélus királyfi őrzi a fákat, a Javasember két szelencéjének támogatásával…
És mint ahogy a mesékben lenni szokott: a gonosz elnyeri büntetését, az igaz szívűek a szerelmet, mások pedig egy-egy vágyott tárgyat vagy címet – kinek mi a kívánsága.
Szép jelmezeket, igényes díszleteket, és a gyermekek szívéhez közelálló színészi játékot láthatott a közönség.
A darab az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban készült, melynek rendezője Tege Antal. A főbb szerepekben Czitor Attila, Csomós Lajos, Katkó Ferenc, Nagy Erika és Nádra Kitti látható.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér

Vélemény, hozzászólás?