Kiemelt hírek Szentes

Megkoszorúzták a Zsoldos család síremlékét

A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum ebben a tanévben ünnepli a jelenlegi épületében folyó szakképzés 50. évfordulóját. Az intézmény igyekszik a jeles évfordulóra méltó módon emlékezni, még ha a teljes elképzelésekeit nem is tudják megvalósítani a járvány veszély miatt.

A megemlékezések keretében november 6-án megkoszorúzták a Zsoldos család síremlékét a helyi református temetőben.

Pintér Etelka a technikum igazgatója és Koós Zoltán gyakorlati oktatásvezető, Erdeiné Papp Éva, a Társadalomtudományi munkaközösség vezetője, Madácsy Ágota, a diákönkormányzat munkáját segítő tanár koszorút helyeztek el – Ifj. Zsoldos Ferenc (1832-1905), a szentesi tanoncképzés elindítója, névadójuk előtt tisztelegve.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, fa, égbolt, növény és túra/szabadtéri

Az iskola 10. P. osztályának képviselői mécseseket gyújtottak és elhelyezték a síremléken.

Az emlékezés beszélgetéssel zárult, melynek során Erdeiné Papp Éva a Zsoldos családfáról tartott ismertetést. Elhangzott az is, hogy a síremlék rendben tartásában Gilicze Erzsébet tiszteletes asszony vállal döntő szerepet, akit távoli rokoni szálak is fűznek a családhoz.

Az iskola vezetőjétől megtudtuk, hogy a jövőben minden évben, a Zsoldos Napok keretében megrendezik a koszorúzást, és a sír folyamatos ápolására is megfelelő figyelmet fordítanak.

A kerek évfordulóhoz kapcsolódó sorozat következő állomása november 18-án lesz, amikor bemutatják a Jubileumi könyvet, amely emléket állít az elmúlt 50 év szentesi szakképzésének, és a Zsoldos családnak.

Az ünnepségre szeretettel és tisztelettel várják a Zsoldos-család legidősebb férfi tagját, Zsoldos Gézát is, aki, mint gépészmérnök, és mint Zsoldos-leszármazott a mai napig fontosnak tartja a szakképzés támogatását.

Képgaléria a koszorúzásról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4648542508550203

Vélemény, hozzászólás?