Hírek Szentes

Megnyílt a 23. Alföldi Fotószalon

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében ebben az esztendőben is megrendezték az Alföldi Fotószalon pályázatát, melyre 64 szerzőtől, 285 alkotás érkezett. A háromtagú szakmai zsűri –   Illés Barna (Budapest), Szamódy Zsolt Olaf (Tatabánya) és Varga Tamás (Debrecen) fotóművészek – bírált el.

Az október 23-án, a Művelődési és Ifjúsági Házban megnyitott XXIII. ALFÖLDI FOTÓSZALON-ra végül 22 szerző 63 fotóját fogadták el, illetve válogatták be a tárlatra.

A megnyitón Szirbik Imre, Szentes polgármestere mond köszöntőt. Többek között kijelentette: a város méltán büszke arra, hogy több mint három évtizede magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget biztosít a fotósoknak.

 

Szirbik Imre, Szentes polgármestere

 

A kiállítást szakmailag Varga Tamás fotóművész, a zsűri egyik tagja nyitotta meg. Beszélt a bírálat szempontjairól, és ezt a részt lezárva határozottan leszögezte: csak jó, helyenként különleges, változatos témájú és technikával készült fotográfiák kerültek a falra. A megnyitójában egyenként értékelte a díjazottak képeit, de kért a látogatókat, hogy ők maguk is értékeljék ezeket az alkotásokat.

Varga Tamás fotóművész

 

 

A megnyitón Kiss Viktória két dalt énekelt.

Az idei fotószalon fődíját Sárkány Andrea (Nagykovácsi) alkotó nyert el. A zsűri két második díjat adott ki: Héjja Gabriella (Németország) és Szabó Maya (Kecskemét) kapta.

Különdíjban részesültek:

Tarjáni Antal (Tatabánya), Szaszkó Antal (Kunszentmárton), dr. Palotás Gábor (Debrecen), Novák Mihály (Szabadka) és Gálos László    (Salgótarján). A díjakat Szirbik Imre és Nagy István, a Szentesi Fotókör elnöke adták át.

Kiállító alkotók: Baloghné dr. Kovács Matild (Nyíregyháza), Biros Erika (Békéscsaba), Eipl Bernadett (Tatabánya), Gálos László (Salgótarján), Gyarmati József (Nagykőrös), Héjja Gabriella (Schellenberg), Mazán Erzsébet (Békéscsaba), Méhes Miklós (Békéscsaba),

Nagy István (Szentes), Nagy Krisztián (Nagykőrös), Német Gabriella (Makó), Németh Kriszta (Budapest), Novák Mihály (Szabadka), dr. Palotás Lehel (Debrecen), R. Soltész Boglárka (Sopron), Sárkány Andrea (Nagykovácsi), Sarusi István (Csongrád),

Szabó Maya (Kecskemét), Szaszkó Antal (Kunszentmárton), Tarjáni Antal (Tatabánya), Tóth László (Szolnok), Virág Éva (Békéscsaba).

A kiállítás megtekinthető november 24-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

Képgaléria:

Sárkány Andrea (Nagykovácsi) -a fődíjas
A megnyitón Kiss Viktória két dalt énekelt.
Varga Tamás fotóművész
Szirbik Imre, Szentes polgármestere
navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?