Kiemelt hírek Szentes

Megnyílt a jubileumi aktfotó kiállítás

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében immár XX. alkalommal hirdették és rendezték meg a fotópályázatot, illetve az oda érkezett pályaművekből a Szentesi Aktfotó Biennálét.

Az ünnepélyes megnyitón Varróné Szabó Ildikó, a Művelődési Központ munkatársa köszöntötte a megjelenteket, külön az alkotókat. Elmondta, hogy a pályázatra 44 szerző 253 fotója érkezett, közülük a zsűri 35 szerző 94 alkotását javasolta kiállításra.
A zsűrit Hamarits Zsolt (Budapest), Stalter György (Budapest), Vécsy Attila (Martonvásár) fotóművészek alkották.

A tárlatot Nagy István fotóművész, a helyi fotókör vezetője nyitotta meg. Beszélt a Biennálé kezdeteiről, annak története során bekövetkezett változásokról, és természetesen az „állandó elemekről” is. Kérésére a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek a biennálé kezdeményezőjére, a nemrég elhunyt Kruzslic Pálra.

A XX. SZENTESI AKTFOTÓ BIENNÁLÉ díjazottjai:

Fődíjasok:
Gálos László (Salgótarján)

Pajor András (Sárvár)
Szőke János (Szeged)

Különdíjban részesültek:
Balogh Gábor (Nyíregyháza
Horváth Róbert (Maroslele)
Kozma Anita (Szentes)
Megyeri Zoltán Sándor (Andornaktálya)
Peti Péter (Budapest)

Hamarits Zsolt által felajánlott különdíj:
Urbán Gergely (Miskolc)

A díjakat Szabó Zoltán Ferenc, a Csongrád megyei Közgyűlés tagja adta át, Szirbik Imre polgármester gratulált a szervezőknek és az alkotóknak.

A díjazottakat és a résztvevő fotósokat köszöntötte Eifert János fotóművész, fotóriporter és aktfotós. A megnyitón közreműködött Takács Gabriella művész-tanár és növendéke Nyíri Boglárka.

A Szentesi Fotókörből Kozma Anita (különdíjas) 2 képpel, Maczik Eleonóra 2 képpel, Nagy István 3 képpel, Sarusi István 1 képpel, Szaszkó Antal 2 képpel szerepel a kiállításon.

A táraltot július 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2790721037665702

Vélemény, hozzászólás?