Kiemelt hírek Szentes

Megnyílt a jubileumi Alföldi Fotószalon

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör október 23-án a Tokácsli Galériában rendezte meg a XXV. ALFÖLDI FOTÓSZALON megnyitó ünnepségét.

Köszöntőt mondott és a kiállítást megnyitotta Király László György kecskeméti fotóművész. Az idén is komoly pályázati anyag jött össze, sokan művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. Érzékelhető volt, hogy „valódi képek” kerültek a falakra, ezek alkotói sokkal jobban megválogatták az alkotásaikat a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt.

 

A tárlaton 52 szerző 89 képe látható.

Ezután Nagy István fotóművész, a Szentesi Fotóklub vezetője, és Varróné Szabó Ildikó, a Szentesi Művelődési Központ munkatársa átadták az elismeréseket a díjazottaknak.

FŐDÍJASOK:
I. díj: Bán Miklós (Budapest)
II. díj: Szőnyi István (Budapest)
III. díj: Maczik Eleonóra (Szentes)

KÜLÖNDÍJASOK:

Eifert János (Budapest)
Mazán Erzsébet (Békéscsaba)
Meggyesi Mónika (Göd)
Nagy István (Szentes)
Szabó Maya (Kecskemét)

A kiállításon a következő szentesi alkotók szerepelnek képeikkel: Blaskovics Zoltán, Gálfalvay Hilda, Kozma Anita, Lantos Imre, Nagy István,

A megnyitót követően egy közös fotós szakmai eszmecserét tartottak, ahol először a díjazott alkotók mutatkoztak be, majd Király László György gondolataival: „Amatőr, műkedvelő, profi? Hol vannak a határok, vannak-e egyáltalán határok?” – egy kötetlen beszélgetés alakult ki.

A kiállítás megtekinthető: 2019. november 23-ig, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig (Szentes, Kossuth Tér 5. I. emelet.)

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3181815705222898

Vélemény, hozzászólás?