Kiemelt hírek Szentes

Megnyílt a Villogó utcai piac

Felfokozott érdeklődés, felfokozott várakozás – még nincs minden a helyén…. Így lehetne összefoglalni a helyzetet május 6-án, amikor Szentesen megnyitották az un. Villogó utcai piacot.

Több évtizedes hagyományokkal rendelkezik az „intézmény”, ezért is érezték meg, nehezményezték, nagyon várták az újrakezdést az ide járó piacozók és vásárlók a közel fél éves szünetet, amíg –kényszerűségből – átépítették a piacot.

Az elején leszögezzük: nem várt létszámú érdeklődő, vásárló jött el az újra nyitásra, és természetesen mindenkinek volt véleménye. (Többségben voltak az elmarasztalóak.)

Volt, aki már a piac kapujában kijelentette: „ez egy káosz”! Ezzel elsősorban a piac megközelítését jellemezte: nem volt könnyű eljutni a helyszínre sem gyalog, sem kerékpárral, sem gépjárművel. A kerékpártároló (max. 100 bicikli), az újonnan kialakított parkoló (80 férőhely) fizetősek, és azonnal telítődtek. A közeli járdák, zöld területek teli voltak kerékpárokkal. A közeli utcák megteltek gépjárművekkel.

 

 

Egyet viszont el kell ismernünk: a KRESZ szabályait minden körülmények között be kell tartani, még körülmények között is. Egyébként megjelent egy rendőrkocsi is, ezúttal (információim szerint) nem büntetett, csak figyelmeztetett.

A megnövekedett forgalmat az üzemeltető igyekezett forgalomirányítással, megnövelt létszámmal irányítani.

Magáról a piacról is több volt a kritikus, mint az elismerő vélemény. A vásárlók számára kialakított „járdák” burkolatával erős bírálatok fogalmazódtak meg: nehezen járhatók („még túra cipőben is”), nagyobb szélben (mint ezen a napon) porosak. (Egyébként az árusoknak sem jobbak a körülményei.)

 

 

Néhány vásározóval beszélgetve ők kevésbé kritikusak. „Sok az érdeklőd, a sétálgató, nagyon kevés a vevő. Azt hittem, hogy a néhány hónapos szünetet követően legalább az elején megnő a vásárlási kedv. Ha ilyen lesz a következőkben is a szentesi piac, akkor más vásárokra megyek el. Összességében megfelelő az új helyszín. A tartalék árut nem tudom hova pakolni, és kevés az árnyék.”

A vásáron lévők egy része szerint kaphattak volna az eladók egységes standot, de ez különösen érvényes az élelmiszert szolgáltató egységekre.

A nyitás napján a működtető cég szakemberei a helyszínen figyelték a helyzetet, tapasztalatokat gyűjtöttek, és törekednek minél gyorsabban intézkedéseket tenni a felmerült problémák megoldására.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?