Kiemelt hírek Szentes

Megnyílt az Alföldi fotószalon Szentesen

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör október 23-án Ifjúsági Házban rendezte meg a 24. Alföldi Fotószalon megnyitó ünnepségét.

A két szervezet ebben az esztendőben is meghirdette a hagyományos fotópályázatát, amelyre 65 szerző 287 alkotása érkezett. A fotókat a Bánkuti András, Kincse Károly és Robitz Anikó fotóművészekből álló bírálóbizottság bírálta el, és 44 szerző 64 fotográfiáját fogadta el a kiállításra is.

A végső értékelés során a zsűri úgy döntött, hogy  három egyenrangú I. díjat oszt ki.

Első díjas lett:

Nagy Krisztin (Nagykőrös)

Rózsa Tamás (Győr)

Szabó Maya (Kecskemét)

A bírálóbizottság különdíjakat is odaítélt:

Balogh Gábornak (Nyíregyháza)

Bolvári Csillának (Baja)

Györgyi Lászlónak (Csongrád)

Varga Tiborak (Szlovákia, Pribeta)

Zolnyánszki Zsolt Benedeknek (Balassagyarmat)

A megnyitón köszöntőt mondott (és a díjakat is átadta) dr. Demeter Attila Szentes város alpolgármestere. Dicsérte a pillanat művészeit, akik megtalálják a rendet, akár a káoszban is. Gratulált az alkotóknak, hogy amerre járnak, mindig megtalálják azt a tárgyat, jelenséget, amit fotóként továbbadnak, és ezzel tovább gondolkodásra is serkentenek.

A kiállítást Kis Péter fotográfus nyitotta meg. Előszőr az pályázóknak, majd a zsűrinek a munkáját köszöte meg, ők azok, akik őrzik ennek a szép hagyományokkal és színvonallal bíró pályázatnak az ügyét. A kiállítás egyik érdeme, hogy a fotóművészet, a fotótechnikák sokszínűségét (is) bemutatják.

Ezt követően átadták a díjakat.

A megnyitón közreműködtek Seres Antal és növendékei.

A kiállítás megtekinthető 2018. november 23-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

A kiállítás megnyitó után Kis Péter fotográfus tartott előadást, és vezetett beszélgetést, vitát a fővároson kívüli fotográfiai kiállítások múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Az Alföldi Fotószalon megnyitójának alkalmából megpróbálták értelmezni a honi centralizált művészeti életet, annak pozitív és negatív oldalaival együtt.

Képmelléklet:

A bírálóbizottság különdíjat is odaítélt: Györgyi Lászlónak (Csongrád)
navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?