Kiemelt hírek Szentes

Megnyílt az Omega Kiállítás Szentesen

Szentesen, a Koszta József Múzeumban november 30-án ünnepélyesen nyitották meg a “Gyöngyhajú lány” – Omega Kiállítás című rendezvényt. A szép számú érdeklődő előtt, a Megyeháza, Konferencia és Kulturális központ alujában Szirbik Imre, Szentes polgármestere köszöntötte a zenekar tagjait, köztük Benkő Lászlót, Kóbor Jánost.

A város vezetője, miután beszélt az együttes zenéjével kapcsolatos személyes élményeiről, elmondta, hogy a múzeumnak, a városnak sokat jelent ennek a kiállításnak a megrendezése, hiszen már most látszik  a felfokozott érdeklődés.

Farkas László Róbert, a múzeum igazgatója megköszönte a zenekar tagjainak a támagót együttműködést, kollégáinak – köztük Arató Mátyás, kurátornak – a fáradtságot nem ismerő munkát, és kellemes kikapcsolódást kívánt a látogatóknak. A kiállítást, a szentesi születésű Rákász Béla dj. ’nyilvánította’ megnyitottnak.

A megnyitót követően a több száz látogató vette birtokba a kiállítást, sokak szemébe csalva örömkönnyeket. Kóbor János és Benkő László is meghatódva beszélt a kiállítás kapcsán szerzett óriási élményeiről,  hiszen öröm viszontlátni egykori fellépőruháikat, hangszereiket, egyéb tárgyaikat, amelyek kötődnek zenei munkásságukhoz.

Benkő Lászlónak az tetszett leginkább, hogy olyan kiállítást állítottak össze a rendezők, amely örömet szerezhet a rajongóknak és a zenészeknek egyaránt.

Maga a kiállítás egyébként egy kultúrtörténeti barangolás Magyarországon a 20. század második felében az OMEGA együttessel, vagyis 56 év – képekben és relikviákban. Erről különösen Benkő Lászlónak volt több „visszaemlékezése” a tárlat látogatása során.

Interaktív, élményszerű, show-elemekkel tarkított bemutató várja Szentesen az érdeklődőket 2019. május 30-ig. A kiállítás belépődíjas, ennek részleteit a képmellékletben meg is találhatják.

(A program előtt Szentesen, a Páterház Panzió és étteremben megnyílt az Omega Étterem. Erről külön cikkben számoltunk be.)

Képmelléklet:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?