Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Megnyitotta kapuit a csongrádi karácsonyi vásár

Idén új helyszínen, új programokkal kiegészülve rendezik meg idén Csongrádon a karácsonyi vásárt. December 1-jén este nyitotta meg kapuit képletesen és december 23-ig várja látogatóit a Kossuth téren, a Városháza előtt. A város karácsonyi díszbe öltözött.

navigate_before
navigate_next

November 29. óta várja a Mikulásháza legkisebbeket, hatalmas a forgalma, szinte minden csongrádi kisgyerek megfordul a jóságos öreg házikójában, bedobja rajzát, levelét a ház falán található postaládába, felül a szánjára és fotó is készül róla emlékbe. Az első szelfik már felkerültek a rendezvény hivatalos facebook-oldalára, az Advent-Csongrádra, a szervezők reményei szerint még számos ilyen fotó díszíti majd a közösségi oldalt, ahol egyébként chatelni is lehet a Mikulással. Szalmalabirintussal és állatsimogatóval is kedveskednek a szervezők a gyerekeknek és a gyermeklelkű felnőtteknek.

Igazi karácsonyi hangulatban nyílt meg a karácsonyi vásár, amely a hétvégéken, péntektől vasárnapig programokkal is várja a látogatókat a forralt bor, a sült gesztenye és a meleg kürtős kalács mellett. Cseri Gábor, a város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, emlékeztetve arra, hogy az adventi időszakban fel kell készülnünk lélekben is a Megváltó születésének eljövetelére. Ezután a Csongrádi Zenebarátok Kórusának tagjai hangolták rá a közönséget a karácsony közeledtére ünnepi dallamokkal.

Vasárnap este 17 órakor a téren közös gyertyagyújtásra várják a csongrádiakat, dr. Szubally Brúnó, a Csongrádi Járási Hivatal vezetője mondja el ünnepi gondolatait és lobbantja lángra a város koszorúján az első lila gyertyát. Az ünnepi hangulatot a Széchenyi István Általános Iskola diákjai  lopják majd szívünkbe műsorukkal.

Vélemény, hozzászólás?