Kiemelt hírek Szentes

Megnyitották a kettős körforgalmat

Szentesen a Kossuth utcán, a Horváth Mihály és a József Attila  utcák kereszteződésében elkészült a kettős körforgalom, és augusztus 30-án reggel azt meg is nyitották, a közlekedők birtokukba vették az átalakított objektumot.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy bár megindult a forgalom, bizonyos munkák még hátra vannak. Alapjaiban már végleges a körforgalom, inkább csak néhány kisebb javítás és esztétika „csinosítás” van hátra.

A Közlekedésfelügyelet szeptember 4-én még egyszer átvizsgálja a forgalmi rendet, a kihelyezett táblákat, ha kell, megteszi a szükséges intézkedéseket.

Már az első órák tapasztalatai szerint is vannak átgondolásra váró felvetések. Az egyik például az, hogy kell szabályosan a Rigó iskola felől a Kossuth utcán érkező járműnek a József Attila utcára kanyarodni. Fel kell hívnunk a kerékpárosok figyelmét egy jelentős változásra: kihelyezett táblák szerint megváltoztak az elsőbbség adás körülményei. A kerékpárúton közlekedőknek (az eddigiekkel ellentétben) az elsőbbségadás kötelező tábla jelzéseit be kell tartania!

Végezetül egy általános tanács: főként az első időszakban, a kettős körforgalomnál közlekedjünk nagyon körültekintően!

(Videó: Puskás K.)

 

 

Vélemény, hozzászólás?