Kiemelt hírek Szentes

Mégsem bronz – hanem ARANY!

Mint, ahogy arról (2018. szeptember 10-én „Országos szentesi siker” címmel) beszámoltunk: a Magyar Vöröskereszt a 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyét Miskolcon rendezték meg szeptember 7-9 között.

A megyeszékhelyen, az elsősegélynyújtás világnapján 290 elsősegélynyújtó (21 gyermek, 21 ifjúsági és 16 felnőtt csapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről, egy 21 állomásos körpályán.

Országra szóló szentesi siker született a versenyen: ifjúsági kategóriában – nagyon szoros párharcban – harmadik lett a (Csongrád megyét is képviselő) szentesi csapat.

Nos, időközben a Magyar Vöröskereszt Etikai Bizottságához érkezett egy bejelentés, amit megvizsgáltak, és az Országos Vezetőség úgy döntött, hogy ugyan a verseny eredményét nem semmisítik meg, de az elért, eredeti pontszámok alapján, matematikai korrekciókat figyelembe véve állapítják meg az új minősítést.

Az Országos vezetőség 2019. február 18-i döntése alapján a szentesi „Vértestvérek” csapat arany minősítést kapott.
A csapat tagjai: Magyar Dominika, Komár Noémi, Táborosi Réka, Jenei Norman és Szabó László Miklós. Felkészítő tanáruk Négyesi Judit tanárnő

Újfent gratulálunk a szentesi csapatnak!

(A fotó archív)

Vélemény, hozzászólás?