Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Megszívlelendő jó tanácsok

Jó tanácsokat kaptak a mártélyiak július 17-én a mártélyi faluházban, az EFOP-1.6.3-17-2017-00003. számú, a Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi projekt részeként a közösségi együttműködést erősítő életvezetési tanácsadáson.

– A szeretet a boldogság alapja, s el kell engedni a gyűlöletet – mondta megnyitójában dr. Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke –, aki ezt egy történettel is megvilágította.

– Ne engedjünk be ismeretlent a házunkba – hívta fel a mintegy harminc tanyai lakos figyelmét dr. Mándoki Anna rendőr főhadnagy, aki elmondta, bár Hódmezővásárhely, Mártély és környéke az ország legbiztonságosabb területe, ahol a rablások száma csökkent, de emelkedett a vagyon elleni bűncselekmények, főleg a kerékpárlopások száma.
Nyáron a rendőrség a faluba is kitelepül a Bike-safe programmal, melyen bárki teljesen ingyen nyilvántartásba vetetheti kerékpárját.

A rendőr főhadnagy azt tanácsolta, hogy ne csak zárják le a kerékpárjukat, hanem fix tárgyhoz is erősítsék oda. Azt mondta, hogy ha elmennek otthonról, ne hagyják nyitva az ajtót, illetve ne bízzanak abban, hogy a nyitott ablakon lévő szúnyogháló megvédi őket a betörőktől és ne a bankkártyájuk mellé írják fel annak PIN-kódját.

Attól is óvott mindenkit, hogy idegent engedjen be a lakásába, és gyanakodjon, ha valaki azzal kopogtat be, hogy pénzt hozott. Javasolta, hogy értékesebb tárgyairól készítsen leltárt és fotózza is le azokat, a drágább műszaki eszközeinek pedig őrizze meg a garancialevelét. Ha ezeket esetleg ellopják, akkor ezek alapján könnyebb lesz megtalálni, s visszaadni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?