Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Megújul a Körös-torok

Hamarosan látványos felújítási munkák kezdődnek a Körös-toroki üdülőterületen, változik a hulladékszállítás rendje – a többi között erről hallhattak az üdülőtulajdonosok, akiket a számukra rendezett fórumon tájékoztatott a polgármester, a terület új üzemeltetője, a Homokföveny Szociális Szövetkezet vezetője és a Víz- és Kommunális Kft. vezetője.

navigate_before
navigate_next

 

Az elmúlt évben elmaradt a fórum, mert nem akartuk ígéretekkel traktálni Önöket – kezdte tájékoztatóját Bedő Tamás, Csongrád polgármestere. Sok változás van és lesz a Körös-torok életében, de mindezt úgy szeretnénk, hogy ne zavarja a nyári szezont, a pihenést. Tavaly szeptember 30-tól új üzemeltetője van az üdülőterületnek, a Homokföveny Szociális Szövetkezet, amely 8 fővel látja el a feladatokat, van köztük, takarító, karbantartó, gondnok, recepciós. A szövetkezet pályázati támogatásból jött létre, amelyből most éppen a kemping faházait újítják fel. Új parkolási rendszer lépett életbe tavaly augusztusban, idén május 1-től szeptember 30-ig kell a parkolóráknál időarányosan fizetni a kijelölt parkolókban. Megszűnik a behajtási engedély, az üdülőjénél mindenki ingyen parkolhat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 300 millió forintot nyert a város a Körös-torok korszerűsítésére – mondta el a polgármester. A munkák március 1-jén kezdődnek, mintegy 190 millió forintból megújul az üdülőterület teljes úthálózata, minden utca aszfaltborítást kap május 31-ig. A strandlejárók is megújulnak, ez eddigi, minden áradásnál szétázó, tönkrement falépcsőfokok helyére műfából készültek kerülnek. Biztonsági kamerarendszert telepítenek, megújul a kerékpártároló, amelyre külön kamera vigyáz majd, szilárd burkolatot kap a rendezvényterület is, és a kemping egykori szociális blokkjából új, gyerekbarát látogatóközpont épül. Ez utóbbi munkálatai csak akkor kezdődnek el most tavasszal, ha be is tudják a szezon kezdetéig fejezni, ellenkező esetben csak szeptember végén kezdenek hozzá.

További ötletek is vannak az üdülőterület fejlesztésére, keresik a pályázati lehetőségeket a megvalósításukra.

Bedő Tamás azt is kiemelte: a szabályozások nem változtak, szigorúan betartatják azokat, ha a szórakozóhelyek a nyitva tartásra vonatkozó előírásokat nem tartják be, első két alkalommal pénzbüntetést kapnak, de a harmadik bejelentés után már lakat kerül a helyre. Szeretnék visszaállítani a Körös-torok régi fényét, népszerűségét, erre szolgálnak a fejlesztések is, hogy a szórakozni vágyó fiatalok és a pihenni ide érkező családok is megtalálják itt a számításukat.

Versegi László, a Víz és Kommunális Kft. ügyvezetője a hulladékszállítás rendjéről tájékoztatta az üdülőtulajdonosokat. Megszűnik a gyűjtőpontos szemétszállítás, helyette zsákos, házhoz menő rendszer lesz, heti egyszeri, hétfői szállítással.

A polgármester arra kérte a jelenlévőket, hogy becsüljék meg azt a közös értéket, amelyet Körös-toroknak hívnak, ne járassák le a közösségi oldalakon. Ha probléma van, először hívják a gondnokot, az üzemeltetőt vagy végső esetben a polgármestert, és csak akkor tegyék közzé a facebook-on, ha a problémát nem oldották meg a jelzés ellenére sem. Az azonnali világgá kürtöléssel ugyanis nem lehet megoldani semmit, azonban több kárt okoznak, mint hasznot. A város a pályázati forrásokon kívül is költeni fog a korszerűsítésre.

Vélemény, hozzászólás?