Hírek Kiemelt hírek Térség

Megyei elnök: az óvoda-és bölcsődeépítésekről, illetve Áder János alapítványának támogatásáról

Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke volt a Rádió 7 Közös nevezőjének kedd délelőtti vendége. A műsorban szó esett az óvod-és bölcsődeépítésekről, illetve Áder János alapítványának támogatásáról is.

Gémes László: szinte minden kistelepülés óvodája megújult

A kistelepülések kezdtek elnéptelenedni, ezért fontos, hogy hasonló infrastrukturális fejlesztéseket hajtsanak végre. A fiatalok segítése fontos, hiszen ha megvannak a megfelelő intézmények, akkor nem fognak elköltözni településről. Szerencsére már most látszik a program sikeressége, több településen lassult, vagy teljesen megállt az elvándorlás. Az elmúlt években szinte minden kistelepülés óvodája megújult, köszönhetően az operatív programoknak és a kormánynak.

Természetesen a bölcsődék sincsenek elfelejtve, ahol lehetőség van rá felújítják azokat, vagy újat építenek. Ilyen például a maroslelei bölcsőde is, aminek április közepén tették le az alapkövét. A következő időszakban a sport és kulturális intézmények felújítását tervezik, illetve az iskolák épületeit is szeretnék renoválni.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére egy alapítvány létrehozását indította el, amit a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 1 millió forinttal támogat.

Gémes László elmondta, hogy mindig is támogatták a gyerekeket. Tavaly például, maikor a digitális oktatást bevezették, digitális eszközöket adományoztak a rászorulóknak. Mint mondta, nagyon megörültek a köztársasági elnök kezdeményezésének, és az elsők között csatlakoztak az adományukkal.

A műsorban a koronavírus is szóba került. Gémes László már megkapta az első adag vakcinát, és mindenkit arra buzdít, hogy oltassa be magát.

Forrás (Promenád.hu)

Vélemény, hozzászólás?