Hírek Kiemelt hírek Térség

Megyei foglalkoztatási paktum – több munkába állási lehetőséggel

A TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 kódszámú, Csongrád megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési programhoz kapcsolódóan augusztus 31-én, sajtónyilvános céglátogatásokat és munkáltatói fórumokat szervezett a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.
Ennek során ellátogattak Csongrádra, a Horal Légtechnikai Kft.-hez, illetve Szegvárra, a Geofish Kft. telephelyére. Továbbá munkáltatói fórumot tartottak Csongrádon, a Művelődési Központ és Városi Galéria épületében, illetve Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal Kistanácskozó termében.
Mi Szegváron csatlakoztunk a programhoz, ahol betekintést kaphattunk a Geofish Kft. halfeldogozó üzemének tevékenységébe.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér
A Kft. foglalkozik az afrikai harcsák nevelésével, majd annak feldolgozásával is. A “haltermelés” Szentesen, az Árpád Agrár Zrt. Szent László-i telepénél működik, ahol a két grammos ivadékokból kb. 2 kg-os halat (afrikai harcsát) nevelnek, szarvasi szakemberek segítségével.
A korszerűen kialakított és felszerelt szegvári feldolgozóban jelenleg heten dolgoznak, és heti 5-6 tonna halat dolgoznak fel – konyhakész állapotra. Az üzem termelésének bővítése tárgyi szempontból adott, a megyei szervek által ajánlott foglalkoztatási paktum lehetőséget teremthet a dolgozók létszámának növelésére, és persze további piackutatásra, piac-szerzésre is szükség van – fejezte be tájékoztatóját Bakó Dániel, a cég ügyvezetője.
További részletek itt, videón:
A projekt előrehaladásáról és a csoportos üzemlátogatás céljáról dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott, Gémes László, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, valamint dr. Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adott tájékoztatást a helyszínen.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és álló emberek
Az üzemlátogatáson – tájékozódás jelleggel – mintegy 20 ‘potenciális’ munkavállaló is megjelent. Többüknek tetszett az üzem, és helyi lakosként kedvezőnek ítélték meg a munkalehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?