Kiemelt hírek Térség

Megyei tanácskozás a szentesi városházán

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az EFOP-1.6.3-17-2017-00003. számú „Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi Program” keretében Pénzügyi integráció és tanácsadás című tematikus napot szervezett szeptember 25-én a szentesi városházán.

Dr. Polner Eörs, a megyei közgyűlés alelnöke bevezetőjében elmondta: az egyik kereskedelmi bank jogászaként dolgozott, amikor bevezették a devizahiteleket, amelyekkel csúnyán átverték az embereket. Felhívta a figyelmet a hitelfelvételre, hogy ne kerüljön senki emiatt adósrabszolgaságba. Helyette ma a gyermekvállalást elsegítő állami kamatmentes támogatásokat ajánlotta mindenki figyelmébe.


Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntőjét követően Lencséné Szalontai Mária, a Szentesi Polgármesteri Hivatal egészségügyi referense a helyi szociális támogatásokról adott részletes tájékoztatást. A szentesi önkormányzat 2008 óta kamatmentes szociális kölcsönt is nyújt, kiemelten segíti a város a kiskorúakat nevelő családokat és az egyedül élő időseket.

 

 

 

 

 

 

Majláthné Lippai Éva, a Védőernyő Alapítvány elnöke a családi gazdálkodás rejtelmeibe avatta be a résztvevőket, kiemelten ajánlva, hogy vezessenek háztartási naplót, mert annak segítségével tudják beosztani a pénzüket. Felhívta a figyelmet arra, hogy először a közüzemi számlákat – amelyekbe a telefonköltség nem számít bele -, a hiteleket kell fizetni, aztán a gyerekeknek, majd a nagyszülőknek kell vásárolni és a szülők igényei csak ezután következzenek.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul
meg.

Vélemény, hozzászólás?