Kiemelt hírek Térség

Megyei Vadásznap Szegváron

Szegváron, a Sportpályán rendezték meg augusztus 18-án a Csongrád megyei Vadásznapot. Az egész napos program ünnepélyes megnyitóval és természetesen a vadászok speciális ceremóniáival kezdődött. Vadászinduló, és az őzbak terítékre helyezése után a megjelenteket Gémes László, Szegvár polgármestere, a Csongrád megyei Vadászkamara elnöke köszöntötte.

A linkre kattintva a vadászkürtösöket láthatja, hallhatja:

Ezt követően dr. Juhász Tünde, Csongrádmegyei beszélt a megyei vadászati mozgalom jelentőségéről, eredményeiről. Hangsúlyozta, hogy a megyei kormányhivatal mindig törekedett ezt a tevekénységet segíteni, legújabban úgy, hogy létrehozták az „egyudvaros” vadászati ügyintézést: Hódmezővásárhelyen egy objektumban (illetve annak udvarában) lehet a személyes és a vadászati ügyintézést lebonyolítani.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszterhelyettes a vadászok és a természet szoros kapcsolatának fontosságát hangsúlyozta. Beszélt arról is, hogy három év múlva hazánk rendezi meg a Vadászati Világkiállítást, ami jelzi, hogy nemzetközileg is elismerik a magyar vadászok munkáját.

Dr. Kis-Rigó László, szeged-csanádi püspök Szent Hubertuszra emlékezett, és áldását kérte a vadászokra.

Ezt követően elismeréseket  adott át dr. Juhász Tünde, Farkas Sándor és Gémes László.

Megyei Kamarai Érem aranyfokozatát kapta:

Petrán Róbert (Sándorfalva)

Oláh Mihály Pál (Székkutas)

Wenner József (Dél-Tiszai Vadásztársaság)

 

Megyei Kamarai Érem ezüstfokozatát kapta:

Szabó Tamás (Dalerd Zrt. fővadásza)

 

Megyei Kamarai Érem bronzfokozatát kapta:

Mulati Imre (Rúzsa)

 

Hubertusz Kereszt aranyfokozata:

Balogh Sámuel (Hódmezővásárhely)

Pintér József János (Hódmezővásárhely)

Panyik-Tóth János (Szentes)

Szabó Elemér (Szegvár)

 

Hubertusz Kereszt ezüstfokozata:

Traian Oprea (Temes megyei Vadász-Halász Egyesület elnöke)

Olajos Sándor (Levelény)

Szabó Tamás (Csanytelek)

 

Hubertusz Kereszt bronzfokozat:

Kovács Imre (Szegvár)

Bacsa György (Marosszögi VT elnöke)

Csányi Imre Sándor (Sándorfalva)

 

A Vadászkamara Emléklapját nyolc vadásznak adták át, akik betöltötték 80. életévüket.

 

Szakmai versenyen elért eredményei alapján „Csongrád megye legjobb hivatásos vadásza” címet Kasper Máténak (Kistemplom Tanya Vt.) ítélték oda. Második lett Korom István (Hétvezér Vt.), a harmadik helyen Szűcs Balázs (Hódmezővásárhelyi Vt.) végzett.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

A továbbiakban egész napra kínáltak a szegvári házigazdák programokat  a megye vadászoknak, illetve családjaiknak.  Volt solymászok bemutatója, vadászkutyák bemutatója, kürtösök előadása, íjászat és fegyveres céllövészet, tájegységi focitorna. Vadászati trófeákat állítottak ki, vadászati felszereléseket lehetett vásárolni, a vadászatokhoz is alkalmas  terepjárókat mutattak be.

 

A gyerekeket kutyasimogató, ugrálóvár, gyermekpancsoló, lovaglás várta.  A pálya egyik oldalán a megyei vadásztársaságok sátrait, és bemutatóját láthatta a megyei vadásznapra ellátogató közönség. Az előbbiek saját maguknak főztek (főzőverseny keretében el is bírálták), az utóbbiaknak 17 őzből mintegy tíz bográcsban főztek őzpörköltet, melyet ingyen kóstolhattak.

A programokat hőlégballon bemutató és koncertek zárták.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?