Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Megyénk határforgalmi adatai

Több mint 310 ezer utazó használta a hétvégén (augusztus 25-26.) a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 94 ezer járművel lépték át az országhatárt. A személyforgalom csaknem 70 százaléka a belépő utasokat jelentette.

Röszkén, a kilépők száma megközelítette a 39 ezret, az országba belépők száma pedig meghaladta a 79 ezret. Csanádpalotán kilépő irányban több mint 32 ezren vették igénybe a határátkelőhelyet, Romániából Magyarország felé csaknem 79 ezer utast regisztráltak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégéken is mindkét irányban megnövekedett forgalom várható, azonban  már a belépő forgalom lesz erősebb.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Ásotthalom vagy Röszke Közúti Határátkelőhely felé kerülni. Akik Romániába szeretnének menni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket! Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

 

 

Vélemény, hozzászólás?