Kiemelt hírek Szentes

Megyénkben az ünnepek idejére megfelelőek a vérkészletek-Sikeres szentesi véradás

Sokan átérezték az elmúlt napokban megyénkben, milyen fontos, hogy a húsvéti hosszú hétvége előtt vért adjanak – írta a Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete.

Hozzátették: az ünnep előtti utolsó napon, a terveken felüli (26 %-al több) számban fogadhattunk véradókat. Ezzel Csongrád megyében is biztosított a zavartalan vérellátás a Húsvét ideje alatt is!

Ezen belül Szentesen április 9-én a Vérellátó Állomáson tartottak „Húsvétra hangoló” véradást, amely a várakozáson felül jól sikerült. Összesen 47 fő jelentkezett be a véradásra, ez közel harmada az ezen a napon a megyénkben véradásra megjelentek számának.

Ezzel szentesi véradóhősök is jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy megyénkben a húsvéti ünnepekre stabilizálódhatott a vérellátás, és megfelelőek lesznek a vérkészletek!

Persze a komoly teljesítmény mellett jutott idő „játékra” is, hiszen a Hunor Coop Zrt, Pomarium Kft., Tesco, Kultik Mozi Szentes, Füsti Cukrászda és a La Casa Ristorante támogatta a szentesi véradást – a megszokottokon túl, más ajándékokkal is kedveskedtek a véradóknak.

A képen például Pintér Jánost láthatják, ő nyerte meg a La Casa Ristorante étterem 3000 Ft értékű ajándék utalványát.

Bár a húsvéti időszakban várhatóan nem lesz gond a megyei vérellátással, ahhoz, hogy ez a továbbiakban is így maradjon, változatlanul arra kérünk minden térségbeli véradót, az ünnepek után jöjjön el vért adni, hogy továbbra se alakulhasson ki vérhiány.

A szentesi Vérellátó Állomás (Sima Ferenc utca 44-58.) közelgő véradásai:
Április 14. 7:30-12:00
Április 15. 7:30-12:00
Április 16. 14:00-17:00

KÖSZÖNET, hogy Ön is segít azoknak, akik vérre várnak!

Vélemény, hozzászólás?