Kiemelt hírek Szentes

Méhlegelő minta-kert készül

A Szentesi Önkormányzat csatlakozott az országos Méhlegelő Programhoz.

A méhlegelő a méhek által látogatott olyan növények összessége, amely a méheknek táplálékot, nektárt, virágport vagy más szükséges anyagot szolgáltat.

A méhészet alapja a méhlegelő, tehát ahol jó a méhlegelő, a méhész ott megfelelő mennyiségű és minőségű mézet tud felmutatni.

A hétköznapi emberek számára a méhlegelő nem feltétlenül bír olyan nagy jelentőséggel, mint a méhészeknek. Mégis, több figyelmet kellene fordítanunk a természet, a virágzó növények, fák megóvására.

Ezen gondolatok jegyében szervezik november 16-án azt a rendezvényt, ahol szakemberek, támogatók és érdeklődők találkozhatnak, alaposabban megismerhetik a program lényegét, kicserélhetik tapasztalataikat.

(A szervezők meglepetéssel is készülnek…)

A képen a következők lehetnek: virág, természet és túra/szabadtéri, , szöveg, amely így szól: „Szentes Város Önkormányzata csatlakozott az országos MÉHLEGELŐ beporzó telepítési programhoz llatoknak köszönhetjük élelmiszereink 70%-át, -át, ezért is fontos, hogy védjük őket. 2020. 11. 10:00 órakor Szentes Város Onkormányzata 400 telepít méhlegelőt. Helyszín: a volt Rákóczi utcai szeméttelep mellett a Derzsi Kovács Jenő utca mögött (szoc. kert) CSATLAKOZZ TE IS!”

Vélemény, hozzászólás?