Kiemelt hírek Szentes

Méltó emlékezés a vértanúkra

A Szentesi önkormányzat az Aradi Vértanúk Napja tiszteletére október 5-én megemlékezést tartott a Damjanich Emlékműnél (Szentes, Damjanich u 41).

Az ünnepségen beszédet mondott Szirbik Imre polgármester, aki szólt a szabadságharcban megmutatkozott népek közötti összefogásról, az esemény jelentőségéről, a mai korhoz szóló üzenetéről.

Ünnepi műsort a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola diákjai adtak.

Damjanich Emlékmű koszorúzása

Méltó emlékezés a vértanúkra(Képmelléklettel)A Szentesi önkormányzat az Aradi Vértanúk Napja tiszteletére október 5-én megemlékezést tartott a Damjanich Emlékműnél (Szentes, Damjanich u 41).Az ünnepségen beszédet mondott Szirbik Imre polgármester, aki szólt a szabadságharcban megmutatkozott népek közötti összefogásról, az esemény jelentőségéről, a mai korhoz szóló üzenetéről.Ünnepi műsort a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola diákjai adtak. A Damjanich János bronzból készült arcképét is magába foglaló emlékműnél a helyi önkormányzat, a Szentesi Járási Hivatal, a helyi Fegyveres Erők vezető képviselői, civil szervezetek és diákok koszorúztak, virágokat nemzeti színű jelképeket és mécseseket helyeztek el.A valóban méltóságteljesre sikerült megemlékezés ezen a helyszínen az utolsó volt, a szentesi képviselőtestület döntése értelmében egy év múlva, az Aradi Vértanúk Napjának 170. évfordulóján már új helyszínen emlékezik a szentesi utókor.Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2279985298739281

تم النشر بواسطة ‏‎Szentesi Gyors – hangos hírújság‎‏ في الجمعة، ٥ أكتوبر ٢٠١٨

A Damjanich János bronzból készült arcképét is magába foglaló emlékműnél a helyi önkormányzat, a Szentesi Járási Hivatal, a helyi Fegyveres Erők vezető képviselői, civil szervezetek és diákok koszorúztak, virágokat nemzeti színű jelképeket és mécseseket helyeztek el.

A valóban méltóságteljesre sikerült megemlékezés ezen a helyszínen az utolsó volt, a szentesi képviselőtestület döntése értelmében egy év múlva, az Aradi Vértanúk Napjának 170. évfordulóján már új helyszínen emlékezik a szentesi utókor.

Képgaléria:

 

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?