Hírek Kiemelt hírek Szentes

Méltó helyre kerültek a műszakiak a Honvédségen belül

Két év kihagyás után, a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred április 22-én ismét megrendezte a Műszakiak Napját, 12 éve már közösen a Rendőrség Napjával.
A rendezvény hagyományos és ünnepélyes ezredsorakozóval kezdődött, amelyen a műszaki ezred katonái mellett felvonultak a Magyar Honvédség valamennyi műszaki alegységétől a mai napra ide érkezett műszaki katonák is.
Az idei Műszaki Nap rendhagyó, mert az ezredsorakozón belül megtörtént a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred ezredparancsoki beosztásának ünnepélyes átadás-átvétele is.
Az eseményen jelen volt Szabó István honvédelmi államtitkár, Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa.
Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes Város polgármestere, Gyovai Gáspár, Csongrád Város alpolgármestere, Dr. Tóth Flórián, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, Szentesi Járási Hivatal vezetője, Balogh Szabó Imre rendőr ezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.
A megnyitó elején ismertették az ezredparancsnoki beosztás átadás-átvételére vonatkozó személyügyi parancsot.
Magyarország Honvédelmi Minisztere 2022. május 01-ei hatállyal kinevezte Antal László István ezredest a Magyar Honvédség Parancsnoksága Csoportfőnökségek, Kiképzési Csoportfőnökség, csoportfőnöki beosztásba.
Továbbá Magyarország Honvédelmi Minisztere 2022. május 01. – 2022. október 31. között eredeti beosztása ellátása alóli mentesítéssel Seres József alezredest megbízta a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, Vezető Szervek, Parancsnokság, ezredparancsnok beosztás ellátásával.
Ezt követően megtörtént a Csapatzászló átadása Antal László ezredes és Seres József alezredes átadta, illetve átvette a csapatzászlót.
Az átadás-átvételi ünnepségen felszólalt Szabó István honvédelmi államtitkár. Beszédében megköszönte Antal László ezredparancsnoki tevékenységét, új, magasabb beosztásának ellátásához sok sikert kívánt.
Méltató szavait így zárta: “Méltó helyre kerültek a műszakiak a Honvédségen belül”.
Seres Józsefnek sok sikert kívánt parancsnoki munkájához, és néhány kiemelt feladatra is felhívta a figyelmét.
Antal László ezredes megköszönte a közel 8 éves szentesi tartózkodása, illetve ezredparancsnoki tevékenysége kapcsán kapott támogatást a helyi alakulatnak, a helyi lakosságnak.
Így nyilatkozott:
Seres József alezredes elmondta, hogy folytatni kívánja elődje céljait, és igyekszik megfelelni az újabb, kihívásnak.
Szabó István államtitkár emléktárgyat adományozott Antal László ezredesnek.
Az ünnepségen Bozó Tibor vezérőrnagy a Műszakiak Napja alkalmából adományozott elöljárói elismeréseket adott át.
Felszólalt Balogh Szabó Imre rendőr ezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője is, aki méltatta a rendőrök munkáját, közös tevékenységét a Honvédséggel. Megköszönte a rendőrök hozzátartozóinak is az áldozatos támogatását.
Az ünnepség a szózat hangjaival ért véget, és megkezdődött a rossz idő ellenére is kellemes kikapcsolódást és szórakozást nyújtó Műszakiak Napja.
Az ünnepélyes megnyitón a zenei kíséretet a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Katonazenekara biztosította.
Képgaléria a megnyitóról:

Vélemény, hozzászólás?