Hírek

Méltóságteljes ünnep, és kitüntetések átadása Szentesen

Szentesen, a Kossuth téren rendezték meg a ’48-as forradalom 170. évfordulója tiszteletére szervezett városi megemlékezést, melyen részt vett Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Szirbik Imre Szentes polgármestere, Dr. Demeter Attila alpolgármester, a szentesi képviselő-testülete és bizottságainak több tagja, és több Szentes városi díszpolgár.

A program ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött, melynek során a helyi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred díszkíséretében felvonták a Nemzeti-, a Szentes városi- és az Uniós lobogót. A zászlófelvonásnál ( és később a koszorúzásoknál is) közreműködött Szentes Város Fúvószenekar.

Szirbik Imre polgármester köszöntötte a megjelenteket, és elmondta ünnepi gondolatait. Kérésünkre olvasóinaknak ezt összefoglalta:

 

Az ünnepi műsorban fellépett a Jövőnkért Néptáncegyüttes ( Rimóci táncokat, és az emlékek Szegvárról, Tápéról és Apátfalváról című összeállítást adtak elő), valamint Endrődi Ágnes, Jegercsik Csaba,Tövispataki Beáta színművészek verses zenés összeállítását láthatta, hallhatta a közönség.

 

 

Ezt követően a város legmagasabb szintű kitüntetéseit adták át.

Szentes Városért Emlékérem elismerésben részesült:

a Jövőnkért Néptáncegyüttes,

a Szentes Város Fúvószenekarának

Dr. Lantos Ferenc egyetemi docens

Kovács István vezérőrnagy, nyugalmazott parancsnok

Dr. Szabics Imre

Szentesi Zöldi László újságíró.

Díszpolgári címet kapott Mészáros Zoltán, a Hunor Coop vezérigazgatója.

(A kitüntetésben részesültekről külön cikkben részletesebben beszámolunk.)

Az ünnepség végén az önkormányzat, a Szentesi Járási Hivatal, a fegyveres testületek, a pártok, néhány helyi intézmény és a civil szervezetek vezető képviselői megkoszorúzták a téren található Kossuth Lajos és a Horváth Mihály szobrát.

 

Az ünnepség a Szózat hangjaival zárult.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?