Hírek Szentes

Mentőbúvár tanfolyam Szentesen

Három alakulat (MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, MH 5. Bocskai István Lövészdandár) mentőbúvárainak kéthetes felkészítése zajlik Szentesen, a műszaki ezrednél.

A búvármerülések biztonságos végrehajtásához jól képzett mentőbúvárokra is szükség van, hiszen ők azok, akik a vízben bekövetkező baleseteknél képesek társaikat azonnal kimenteni. A mentőbúvárok szakképzett kiképzőiktől a felkészítés alatt elsajátították az elsősegélynyújtási alapismeretek mellett a mentéshez szükséges gyakorlati fogásokat is. Az elméleti ismeretek megszerzése után megtanulták felismerni a vészhelyzeti eseteket, majd az alakulat búvármedencéjében biztonságos körülmények között begyakorolták a víz alatti és víz feletti mentési technikákat.

A mai napon különleges lehetőséget kaptak. Csongrádon, a Holt –Tiszában merültek, ahol komplex mentési feladatot hajtottak végre víz alatt, vízfelszínen és a parton egyaránt. A mentési helyzeteket megnehezítette az élővíz hőmérséklete, ami 16 Co volt és a víz alatti látási viszonyok, amelyek a nullával voltak egyenlőek.

Annak ellenére, hogy a búvárok az orruk hegyéig sem láttak a víz alatt, minden mentőbúvár teljesítette mentési feladatát és ennek megfelelően felkészültek a váratlan helyzetekre.

Képgaléria (F.: Hevesi Anett):

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?